Na het afronden van mijn master publieksgeschiedenis ging ik enthousiast aan de slag als historica. Hoewel ik met ontzettend veel plezier onderzoek deed naar Amsterdam in de jaren veertig, miste ik af en toe de directe impact van mijn werk en de link met het Amsterdam van nu. Ik ging op zoek naar een functie waar ik in gesprek kon zijn met mensen, waar ik me tussen verschillende disciplines kon bewegen en waar tastbare resultaten konden worden geboekt.

Het traineeship van VDA kwam gelukkig op het juiste moment langs. Al tijdens de eerste trainingssessies merkte ik hoe ontzettend breed het werk van een fondsenwerver is. Soms buig je je over de inhoud van een tekst, soms ben je bezig met de vormgeving van je verhaal. Een volgend moment zit je op kantoor bij een groot vermogensfonds of ontmoet je tijdens een borrel geïnteresseerde nieuwe mensen aan wie je je enthousiaste verhaal vertelt.

Na de eerste trainingsweken ging ik praktische ervaring opdoen bij Stichting Mensen Maken Amsterdam, een organisatie die buurtfondsen opricht in de wijken van de stad. Al doende leer je toch het meest en ik heb bovenstaande allemaal al in de praktijk kunnen brengen. Ik ben ontzettend bij dat ik me nu dagelijks bezig ben met de verhalen van de Amsterdammers van nu!