Na mijn onderzoeksmaster in Romeinse geschiedenis besloot ik niet het onderzoek in te gaan maar op zoek te gaan naar een baan of traineeship waarbij ik mij meer op de praktijk kon richten. Het VDA Talent Program sprak mij meteen aan. Door middel van trainingen over verscheidene onderwerpen (e.g. bedrijfssponsoring, particuliere fondsenwerving, wervend schrijven) gaf het Talent Program mij de handvatten die ik nodig had om aan de slag te gaan bij Stichting Sant’Egidio Nederland.

Als trainee fondsenwerver word je volledig ondergedompeld in alle aspecten van een organisatie. Van financiën en strategieën ontwikkelen tot aan netwerken en samenwerken met vrijwilligers. Tijdens mijn traineeship lag de focus op vermogensfondsen en particuliere donateurs. Doordat je elf maanden lang bij een organisatie werkt kun je ook de eerste resultaten van je werk zien en uitzoeken of het vak fondsenwerving echt bij je past.

Ik heb ondertussen het Talent Program afgerond en ben blijven werken bij Sant’Egidio. Het traineeship heeft mij een mooie ervaring, een fijne baan en veel nieuwe vaardigheden opgeleverd.