Door het Young Talent Program van VDA heb ik kennis mogen maken met de diverse facetten van fondsenwerving.

In de eerste weken van het programma leerde ik in verschillende sessies over onder andere particulieren, bedrijven en fondsen. Vervolgens kon ik meer praktijkervaring opdoen bij Stichting WereldOuders, waar ik me voornamelijk heb gefocust op particuliere donateurs.

Gedurende het traineeship kreeg ik maandelijkse individuele sessies met een expert van VDA. Deze sessies waren een hele fijne manier om te reflecteren op eigen werkzaamheden. Ook kreeg ik tips en tricks die meteen toe te passen waren op mijn werkzaamheden. Het Young Talent Program is een leerzaam programma, waarbij je in 12 maanden wordt klaargestoomd voor een baan als fondsenwerver en in een mooi netwerk terechtkomt bestaande uit andere (oud-)trainees van het Young Talent Program!