Ons kantoor

Ons kantoor is gehuisvest in het monumentale pand Modrôme aan het Koningin Wilhelminaplein (Nieuw-West). Omdat dit pand zo bijzonder is – en wij erg van geschiedenis houden – hieronder een korte introductie.

Stibbefabriek
Vanaf 1900 had de confectie-industrie in Amsterdam een toonaangevende positie binnen Nederland. Na de oorlog verplaatste de textielindustrie zich geleidelijk naar de buitenwijken, omdat naaifabrieken in de binnenstad onbereikbaar werden voor hun klanten. ind jaren vijftig initieerde de modefamilies Stibbe en Berghaus gezamenlijk om hét centrum voor kledinghandel in de stad te ontwikkelen, centraal op één plek. Zij bouwden ieder een naaifabriek aan de rand van de stad en initieerde ook de komst van het Confectiecentrum, het huidige World Fashion Centre, in Nieuw-West.

Het Modrôme was de naaifabriek voor NV Mantelfabriek M. Stibbe. Het bijzondere pand werd in september 1964 officieel geopend. In de fabriek werkten ruim 500 werknemers aan de nieuwste collectie damesmode. Coupeurs sneden panden uit de patronen aan de snijtafels, modinettes naaiden de panden aan elkaar tot mooie items en verkopers toonden de nieuwste collectie mantels en mantelpakjes aan grote en kleinere modezaken.

In 1989 kwam er als medegebruiker Favoriet ook een dassenfabriek in het pand. Weer later werd het opgedeeld in allerlei kleinere ruimten, waarbij de oorspronkelijke indeling grotendeels bewaard bleef. Het gebouw werd in 2008 benoemd tot gemeentelijk monument.

Architect Marius Duintjer
Het gebouw is ontworpen door architect en Marius Duintjer (1908-1983). Hij is vooral bekend van zijn ontwerp van het nieuwe stationsgebouw van Schiphol. Ook werd zijn werk aan het Werkspoor-complex in Amsterdam (1952, o.a. ontspanningsgebouw) in 1958 bekroond met de driejaarlijkse architectuurprijs van de stad. De Stibbefabriek is geconstrueerd uit beton en grote glasstroken.  Door de puien met vierkante vlakverdelingen en de uitkragende vloeren, is Modrôme kenmerkend voor zijn stijl.