Aisya van der Vaart

Projectmanager

In januari 2020 studeerde Aisya af aan de Universiteit Leiden in International Politics en Development Studies met een focus op Zuid- en Zuidoost Azië. Daarvoor woonde, studeerde en werkte zij in Indonesië. In 2018 begon zij aan haar minor aan de Universiteit van Gadjah Mada in Yogyakarta, Indonesië. Wat begon als een halfjaar studeren in het buitenland, resulteerde in het opdoen van werkervaring bij ngo’s UNICEF en Tulodo tijdens een afstudeeronderzoek naar Islam & feminisme in Indonesië sinds 2014. Binnen deze organisaties kwam Aisya voor het eerst in aanraking met fondsenwerving.

Aisya zet zich graag in voor anderen en heeft een passie voor maatschappelijk debat. Eenmaal terug in Nederland hielp zij eerst studenten binnen de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam met hun afstuderen en daarnaast zette zij zich in voor een schoner Amsterdam(-Oost) door een zelfvoorzienend en terugkerend schoonmaaksysteem te introduceren onder straatjongeren. Werk met impact is voor haar een ware must.

Inmiddels is Aisya alweer een jaar werkzaam bij VDA. Aisya houdt van werken binnen een klein team, schrijven, snel schakelen, netwerken en het pakken van kansen. Ze krijgt energie van het breed scala aan projecten dat VDA te bieden heeft en daarnaast is zij graag een spin in het web van de museumwereld van Amsterdam met haar positie als secretaris bij Stichting SAM.