Lydia Harmsen

Adviseur

Van 2005 tot 2020 was Lydia werkzaam als hoofd development bij meerdere culturele instellingen, waaronder Concert-en-congresgebouw de Doelen, het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis en Het Nationale Theater. Ze heeft fondsenwervingscampagnes uitgevoerd voor grootschalige projecten, waaronder de renovatie van de symfonische concertzaal van de Doelen (2009) van de uitbreiding van het Mauritshuis in 2012. Ook was zij bestuurslid van Stichting Dansersfonds ’79 en adviseur bij het Fonds Podiumkunsten.

Lydia groeide op in Den Haag, waar ze de dansvakopleiding volgde aan het Koninklijk Conservatorium. Ze vertrok al jong naar het buitenland voor een studiejaar aan de School of American Ballet. Hieruit volgde een baan bij het New York City Ballet, waar ze achttien jaar werkzaam is geweest. Na het beëindigen van haar danscarrière behaalde zij haar Masters in Arts Management aan de Universiteit van New York.

In haar werkzaamheden als senior adviseur bij Van Dooren Advies adviseert Lydia klanten in kunst, cultuur en zorg, naast het coachen van de trainees in het Young Talent Program.