Merel Meijvogel

Trainee

In 2018 rondde Merel haar master Geschiedenis van Politiek en Maatschappij af aan de Universiteit Utrecht. Haar interesse in geschiedenis leidde haar tot een stage, en later een baan als projectmanager bij het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Inmiddels is zij naast het traineeship bij VDA verbonden aan 4 en 5 mei als projectleider van publieksprogramma Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet.

De culturele sector wist haar hart te stelen, de muziekwereld in het bijzonder. Het werk als producent en programmamaker maakt het mogelijk om strategie direct te verbinden met implementatie en draagt bij aan een veelzijdige ontwikkeling.

Het starten van een traineeship middenin de coronacrisis brengt uitdagingen met zich mee. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om te innoveren en kritisch te kijken hoe we cultuur aanbieden en consumeren. Hoe behouden we een divers en avontuurlijk cultureel klimaat, ook in deze tijd? Merel wil bij VDA ontdekken hoe ze zich hiervoor kan inzetten, niet alleen aan de producerende voorzijde, maar ook aan de strategische achterkant.