Minouche Wardenaar

Projectmanager

Minouche is geboren en getogen in Amsterdam-Noord en studeerde Kunst- en Cultuurwetenschappen: Kunstgeschiedenis (MA) aan de Universiteit van Amsterdam. Hier leidde haar interesse in institutionele kritiek en de relatie tussen kunst en maatschappij tot een masteronderzoek naar in- en uitsluitingsmechanismen in het beleid van Nederlandse kunstmusea.

Na haar studie werkte Minouche voor verschillende culturele organisaties, presentatie-instellingen en musea. Bij Framer Framed was zij een aantal jaar verantwoordelijk voor community engagement, het educatieve aanbod en de coördinatie van de oprichting van een nieuwe projectruimte en kunstenaarsresidentie in de Molenwijk in Amsterdam-Noord. Verder werkte zij als rondleider bij het Stedelijk Museum Amsterdam en als interim projectcoördinator op de afdeling Educatie bij Foam Fotografiemuseum Amsterdam.

Sinds begin 2020 maakt zij onderdeel uit van het bestuur van presentatie-instelling en kunstenaarsresidentie Hotel Maria Kapel in Hoorn. In 2020 is Minouche na het doorlopen van het VDA Young Talent Program in dienst getreden bij Van Dooren Advies .