Quilijn Krale

Projectmanager

Een kunstwerk wordt vaak geroemd vanwege haar esthetische aspect, maar echt razend interessant wordt het wanneer de ontstaansgeschiedenis, de sociaalhistorische, religieuze of politieke context wordt verduidelijkt. Er valt simpelweg altijd iets nieuws te ontdekken. Dankzij de interesse in kunst studeerde Quilijn kunstgeschiedenis op de Radboud Universiteit in Nijmegen, opgevolgd door een master kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Naast de fascinatie voor kunst heeft ook beleid en culturele ontwikkelingen Quilijn geïntrigeerd, waardoor zij ook een master bestuurskunde volgde.

Met acquisitie is Quilijn bekend geraakt als lid van acquisitiecommissie voor een studenten-zeilwedstrijd en als bestuurslid Sponsoring en PR voor Stichting RAGweek Nijmegen. De stichting organiseert jaarlijks een ‘RAGweek’ waarbij geld wordt ingezameld voor maatschappelijke goede doelen. Relatiebeheer en mensen enthousiasmeren deed zij in beide functies met veel plezier.

Sinds september 2020 is Quilijn eerst als trainee werkzaam bij VDA en enkele maanden daarna als projectmanager in dienst getreden. Quilijn maakt van dichtbij mee hoe fondsenwerving er in de praktijk aan toe gaat en leert om creatief te zoeken naar nieuwe benaderingen die organisaties in de culturele en zorgsector financieel kan versterken.