Sjoerd Läubli

Projectmanager

Tijdens zijn studie Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam, besloot Sjoerd zich te gaan focussen op de culturele sector. Zo sloot hij zich aan bij de promotiecommissie van het In De Diamantfabriek Cultuurfestival en begon hij aan een stage bij Pakhuis de Zwijger. Dit laatste bleek een perfecte match en in de zomer van 2019 begon Sjoerd als programmamaker Creatieve Industrie bij het debatpodium.

Om zijn aanleg voor cijfers en organisatie ook in te kunnen zetten voor de culturele sector sloot hij zich rond dezelfde tijd ook aan als Penningmeester bij Theaterstichting Lost Project en is hij sinds dit jaar in dezelfde functie ook betrokken bij de Jeugdtheaterschool Zuidoost.

Sjoerd ziet kunst en cultuur als een van de belangrijkste middelen om urgente maatschappelijke thema’s aan te kaarten en mensen de kans te geven om een ander perspectief te ervaren. De grote vraag is hoe we ervoor zorgen dat, in een wereld van creatieve en inhoudelijke ideeën, er genoeg financiering is voor deze onderwerpen en projecten. Bij VDA wil hij ontdekken hoe je instellingen en stichtingen hierbij kan begeleiden en hoopt hij zich ontwikkelen tot een fondsenwerver die zijn kennis kan inzetten voor het faciliteren van projecten die maatschappelijk debat stimuleren en onderling begrip versterken.