Als Young Talent bij Van Dooren Advies ervaar ik zowel de voor- als achterkant van projecten. Als historicus heb ik ervaring met het samenstellen van tentoonstellingen of het schrijven van teksten. Maar tot voor kort had ik geen idee hoe deze projecten (financieel) tot stand kwamen. Door het werk te ervaren bij mijn opdrachtgever de Bibliotheek Deventer zie ik hoe het is om van het begin tot het eind betrokken te zijn bij projecten. En dan kom je erachter dat er veel komt kijken bij het schrijven van een projectplan.

Fondsenwerving is dan ook veel meer dan het ophalen van geld en opstellen van begrotingen. Het gaat ook om de strategische zetten, de samenwerking binnen het team of met andere organisaties, het waarom van het project en de zoektocht naar de juiste financieringsmogelijkheden. De onderzoeksvaardigheden die aan bod zijn gekomen bij mijn studie geschiedenis ontwikkel ik nu verder. En door de combinatie van het ervaren van werken in de praktijk en de lessen en coachingsmomenten van Van Dooren Advies ontwikkelen mijn vaardigheden als fondsenwerver nog sneller. Op deze manier leer ik alle aspecten kennen van bedrijfsvoering in de culturele sector en onderscheid ik mij echt op de arbeidsmarkt!