WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Als u zelf onvoldoende kennis of capaciteit in huis hebt om te werven, dan kunnen wij voor u het gehele traject begeleiden. Dit varieert van haalbaarheidsonderzoek tot het werven van strategische partners en het activeren van sponsorprogramma’s. Uiteraard is het ook mogelijk om specifieke onderdelen aan ons uit te besteden. Sponsoring, fondsenwerving, crowdfunding, partnership, impact investing, social entrepeneurship: onze adviseurs, zijn erin gespecialiseerd.

De adviseurs en projectmanagers van Van Dooren Advies bieden u de structuur en creatieve oplossingen waarmee u verder komt. Dit doen wij door creatieve oplossingen te bedenken en deze samen met u te ontwikkelen. Wij vinden die partijen in de markt, die met u samen willen werken, of coachen en trainen u zodat u dit zelf kunt doen.

JOB VAN DOOREN

Senior adviseur / partner

Job startte Van Dooren Advies in 1984 uit zijn interesse voor kunst, cultuur en sport. Ooit fervent zwemmer en hockeyer, nog steeds actief als zeezeiler, maar zeker ook als kunstliefhebber. Tel daar zijn marketingeconomische achtergrond bij op en je kent de oorsprong van Van Dooren Advies. Inmiddels heeft Job de dagelijkse leiding van kantoor overgedragen aan het management team en houdt hij zich vooral bezig met strategisch advieswerk en het aangaan en onderhouden van netwerken. Naast zijn werkzaamheden voor Van Dooren Advies is Job ook bestuurslid van diverse goede doelen, waaronder stichting Grachtenfestival, stichting Een Voor Voedsel/Voedselbanken NL, Stichting Amsterdam Ekiden, Streetart Foundation en stichting Diabetes Onderzoek Nederland (DON). Ook is hij adviseur van het Ir. Etward Bunschotenfonds.

In de loop der jaren heeft Job voor diverse instellingen grootschalige fondsenwervingstrajecten opgezet en uitgerold. Stedelijk Museum Amsterdam, DeLaMar Theater, Philharmonie Zuidnederland en Nederlands Film Festival zijn slechts enkele namen in een lange lijst van opdrachtgevers.

Binnen het Wijzer Werven programma is Job relatiemanager, begeleidt hij brainstormsessies en coacht hij instellingen in het oplossen van strategische vraagstukken en op het gebied van particuliere fondsenwerving.

Na het afronden van zijn middelbare school vertrok tennisser Bart naar Amerika om daar zijn liefde voor tennis en een studie Finance te combineren. Na het behalen van zijn Master in Business Administration heeft hij in Nederland zijn carrière in de sport voortgezet. Na een periode bij NFL Europe als account- en vervolgens als commercial manager stapte hij over naar Reebok EMEA waar hij als Marketing Manager en daarna als Sales en Marketing Manager werkzaam was. In 2010 voegde Bart zich bij de adviseurs van Van Dooren Advies om instellingen uit alle sectoren te adviseren.

Barts grootste kracht ligt in het zien en benutten van kansen en het tot stand brengen van effectieve en lucratieve samenwerkingen. Zijn strategische- en commerciële inzicht heeft hij bij Van Dooren Advies al voor diverse klanten in de sportsector ingezet, waaronder Olympisch Stadion, KNLTB, NAC Breda, Badminton Nederland, Icedôme Almere en Zeeburgia. Ook binnen de culturele-, zorg- en goede doelen sectoren heeft Bart zijn fundraising expertise in kunnen zetten o.a. voor de oprichting van business clubs, strategische vraagstukken, positionering, crowdfunding en major donor campagnes.

Binnen het Wijzer Werven programma geeft Bart de training Bedrijfssponsoring en begeleidt hij culturele instellingen bij het optimaliseren van hun business model. Door zijn brede ervaring is Bart flexibel inzetbaar en brengt hij best practices in, vanuit zijn ervaringen in alle sectoren.

BART CORDEMEIJER

Senior adviseur / partner

MISCHA NAGEL

Senior adviseur / partner

Mischa nam tijdens zijn studie Geneeskunde de dagelijkse leiding van het farmaceutische bedrijf van zijn familie over. In het verlengde daarvan richtte hij in 1999 Supplement op, een organisatie die tot doel heeft kennis over complementaire zorg te verspreiden en de synergie met de reguliere geneeskunde te stimuleren. Mischa is directeur van Supplement en als adviseur verbonden aan de afdeling Integrative Oncology van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York. Ook is hij veelgevraagd spreker en panellid op internationale congressen over gezondheidszorg, met name oncologie.

Vanwege Mischa’s netwerk en ervaring in het werkveld fungeert hij voor Van Dooren Advies als adviseur achter de schermen bij diverse opdrachten, met name op het gebied van gezondheidszorg.

Arend-Jan is zijn gehele carrière, die begon met het afronden van de studie leisuremanagement, actief in de vrijetijdsmarkt. Voordat hij het team bij Van Dooren Advies kwam versterken was hij als senior projectmanager werkzaam bij Funplaza. In deze functie was hij zeven jaar lang verantwoordelijk voor de realisatie van diverse gecombineerde leisureontwikkelingen, zowel binnenstedelijk als perifeer. Arend-Jan is fervent zeiler, heeft een voorliefde voor kunst en speelt in het theater. Hij is dan ook in het bijzonder geïnteresseerd in de kunst- en cultuursector.

Bij Van Dooren Advies zet Arend-Jan zijn expertise en commerciële creativiteit in voor opdrachtgevers in de sectoren kunst en cultuur, goede doelen en leisure, waaronder het Van Gogh Museum, Oxfam Novib, Natuurgebied Alde Feanen, Castellum Hoge Woerd en Bibliotheek Rotterdam.

Binnen het Wijzer Werven programma is Arend-Jan relatiemanager, verzorgt hij de training Bedrijfssponsoring en begeleidt hij brainstormsessies. Daarnaast coacht hij instellingen, met name in het optimaliseren van hun positionering, businessplan in het optimaal verbinden van donateurs en bedrijven.

AREND-JAN COPINI

Senior adviseur

JOJANNEKE VAN DE WEETERING

Adviseur

Sinds het afronden van de bachelorstudies Klassieke Talen en Duitse Taal & Cultuur en de researchmaster Literary Studies aan de Universiteit van Amsterdam is Jojanneke werkzaam in de kunst- en cultuursector. Zij is haar carrière gestart als account- en vervolgens als relatiemanager bij Bedrijfs Cultureel Abonnement. Daarna was Jojanneke verantwoordelijk voor de afdeling Sales & Corporate Relations bij Schouwburg Almere, waar zij veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van sales en sponsoring. Jojanneke is naast adviseur ook vice-voorzitter van de Stichting Vrienden USConcert en speelt als semiprofessioneel celliste in verschillende ensembles en orkesten.

Bij Van Dooren Advies is Jojanneke vooral werkzaam voor opdrachtgevers in de kunst- en cultuursector, zoals Stadsschouwburg Utrecht, UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, Theater de Kampanje, Holland Baroque Society en Museum Het Valkhof.

Binnen het Wijzer Werven programma is Jojanneke relatiemanager, verzorgt zij de training Fondsen en begeleidt zij brainstormsessies. Daarnaast coacht zij instellingen, met name op het gebied van fondsen en stichtingen, commerciële verhuur en interne processen.

Als onderdeel van haar studie Bestuur & Organisatiekunde volgde Rachelle een minor filantropie aan de Vrije Universiteit en breidde die kennis aan de New York University verder uit met verschillende vakken in fondsenwerving en non-profit management. Als fondsenwervingsadviseur werkte zij onder meer bij Adviesbureau Nassau en het managementadviesbureau Cathedral Consulting in New York, waar ze veel ervaring opdeed in particuliere fondsenwerving en non-profit management. In haar vrije tijd zingt Rachelle op projectbasis en is zij als speler en trainer actief bij de basketbalvereniging.

Bij Van Dooren Advies zet Rachelle haar kennis en ervaring in voor opdrachtgevers als Rode Kruis Ziekenhuis, Theater de Kampanje, Young Impact en BRAK! IJmuiden.

Binnen het Wijzer Werven programma is Rachelle relatiemanager, verzorgt zij de training Particuliere Fondsenwerving en begeleidt zij brainstormsessies. Daarnaast coacht zij instellingen, met name op het gebied van particuliere fondsenwerving, crowdfunding en CRM.

RACHELLE BOTTENBLEY

Adviseur

ROSANNE HILVERDA

Adviseur

Na succesvolle afronding van haar studies Kunstgeschiedenis en Economie & Bedrijfskunde met een master in Marketing & Strategie aan de Universiteit van Amsterdam, liep Rosanne onder andere stage bij het Van Gogh Museum. Vanuit haar sterke interesse in kunst en cultuur en beeldende kunst in het bijzonder heeft Rosanne de Amsterdam Museum for International Children’s Art (AMICA) foundation opgericht. Daarnaast schildert zij in haar vrije tijd.

In haar werkzaamheden bij Van Dooren Advies richt Rosanne zich hoofdzakelijk op projecten in de kunst- en cultuursector, zoals het Van Gogh Museum, UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, Theater de Kampanje en het Rosa Spier Huis.

Binnen het Wijzer Werven programma geeft Rosanne de training Bedrijfssponsoring en coacht zij instellingen op het gebied van bedrijfssponsoring.

Na succesvolle afronding van zijn studie Sport, Management & Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam en het aanvullende excellentietraject is Dilano bij Van Dooren Advies aan de slag gegaan als projectmanager. Daarnaast is Dilano gediplomeerd KNLTB Tenniscoach en voetbalt hij in zijn vrije tijd.

Vanwege zijn kennis op het gebied van sport en leisure is Dilano bij Van Dooren Advies met name werkzaam voor opdrachtgevers binnen deze sectoren. Zo werkt hij onder andere voor het De Mirandabad, BD Sport Europe en Icedôme Almere. Daarnaast zet Dilano zich ook in voor opdrachtgevers in andere sectoren.

DILANO MEIRMANS

Projectmanager

LIZ HATENBOER

Projectmanager

Na het afronden van haar studie Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam is Liz als stagiaire gestart bij Van Dooren Advies. Tijdens haar stageperiode heeft zij verschillende cursussen gevolgd op het gebied van grafische vormgeving, waarna zij is doorgegroeid tot projectmanager en grafisch designer. Ook in haar vrije tijd zet Liz haar creativiteit in om interieurvoorwerpen in een nieuw jasje te steken.

Bij Van Dooren Advies verricht Liz ondersteunende werkzaamheden voor diverse opdrachtgevers, waaronder Prinses Máxima Centrum, Rode Kruis Ziekenhuis, Spaarne Gasthuis, Museum Het Valkhof en Stadsschouwburg Utrecht.

Na jarenlang ervaring op te hebben gedaan als officemanager, managementassistent en marketing- en communicatieadviseur bij verschillende adviesbureaus heeft Lilian nu haar plek gevonden als projectcoördinator bij Van Dooren Advies. Zij fungeert als direct contactpersoon voor trainers en deelnemende culturele instellingen aan het Wijzer Werven programma. Lilian besteedt een groot deel van haar vrije tijd aan tuinieren en aan theaterbezoek.

LILIAN VAN WIJNGAARDEN

Projectcoördinator