Circe de Bruin was trainee bij Stichting Mensen Maken Amsterdam. ‘Na het afronden van mijn MA publieksgeschiedenis ging ik enthousiast aan de slag als historica. Hoewel ik met ontzettend veel plezier onderzoek deed naar Amsterdam in de jaren ’40 miste ik af en toe de directe impact van mijn werk en de link met het Amsterdam van nu. Ik ging op zoek naar een functie waar ik in gesprek kon zijn met mensen, waar ik me tussen verschillende disciplines kon bewegen en waar tastbare resultaten konden worden geboekt. Het Talentprogramma van VDA kwam op het juiste moment langs. Al tijdens de eerste trainingssessies merkte ik hoe ontzettend breed het werk van een fondsenwerver is. Soms buig je je over de inhoud van een tekst, soms ben je bezig met de vormgeving van je verhaal. Een volgend moment zit je op kantoor bij een groot vermogensfonds of ontmoet je tijdens een borrel geïnteresseerde nieuwe mensen aan wie je je enthousiaste verhaal vertelt. Na de eerste trainingsweken ging ik praktische ervaring opdoen bij Stichting Mensen Maken Amsterdam, een organisatie die buurtfondsen opricht in de wijken van de stad. Al doende leer je toch het meest en ik heb bovenstaande allemaal al in de praktijk kunnen brengen. Ik ben ontzettend bij dat ik me nu dagelijks bezig ben met de verhalen van de Amsterdammers van nu!’

Ninah Montesant was trainee bij Stichting WereldOuders. ‘Door het Talentprogramma van VDA heb ik kennis gemaakt met alle facetten van fondsenwerving. In de eerste weken leerde ik in verschillende sessies over onder meer particulieren, bedrijven en fondsen. Vervolgens kon ik meer praktijkervaring opdoen bij Stichting WereldOuders, waar ik me heb gefocust op particuliere donateurs. Tijdens het traineeship kreeg ik maandelijkse individuele sessies met een expert van VDA. Deze sessies waren een hele fijne manier om te reflecteren op mijn eigen werkzaamheden en tips te krijgen die ik meteen kon toepassen. Het Talentprogramma is een leerzaam programma, waarbij je in 12 maanden wordt klaargestoomd voor een baan als fondsenwerver en in een mooi netwerk terechtkomt, bestaande uit andere (oud-)trainees.’

Rens Bleijenberg was trainee bij de Bibliotheek Deventer. ‘In het VDA Talentprogramma ervaar ik zowel de voor- als achterkant van projecten. Als historicus heb ik ervaring met het samenstellen van tentoonstellingen of het schrijven van teksten, maar tot voor kort had ik geen idee hoe deze projecten (financieel) tot stand kwamen. Bij de Bibliotheek Deventer ben ik van begin tot eind betrokken bij projecten en kom ik er bijvoorbeeld achter wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een projectplan. Ik heb ervaren dat fondsenwerving veel meer is dan het opstellen van begrotingen en het aanvragen van geld. Het gaat ook om strategische zetten, samenwerking binnen het team en met partnerorganisaties, het waarom van het project en de zoektocht naar financieringsmogelijkheden. De onderzoeksvaardigheden die ik heb opgedaan bij mijn studie geschiedenis ontwikkel ik nu verder. Door de combinatie van werken in de praktijk en de lessen en coaching bij VDA leer ik alle aspecten kennen van bedrijfsvoering in de culturele sector. Hierdoor kan ik mij straks onderscheiden op de arbeidsmarkt.’

 

Marita Bon was trainee bij Stichting WereldOuders. ‘Wat een veelzijdig vak is fondsenwerving! De ene week zit je aan tafel met een grote gever op zoek naar een project dat aansluit bij de wensen en de organisatie, de andere week schrijf je een rapport over een bijzonder programma dat, mede dankzij jouw aanvraag, werkelijkheid is geworden. Dit was mijn wens: bijdragen aan projecten die de wereld een stukje mooier maken via fondsenwerving! Het Talentprogramma van VDA bereidt je voor om dit bij verschillende afdelingen uit te kunnen voeren; particulieren, fondsen en bedrijven komen aan bod. Met behulp van de coaching sessies heb ik mij kunnen ontwikkelen in vaardigheden zoals relatiebeheer, marktkennis, propositie-ontwikkeling en strategisch denken – die je allemaal goed kunt gebruiken in de dynamische wereld van fondsenwerving. Met plezier ging ik naar mijn coach. Dankzij haar ruime ervaring ontving ik praktische adviezen die ik direct kon inzetten bij de organisatie waar ik aan gekoppeld was. Dat bleek een goede match want na mijn traineeship werd ik volwaardig medewerker bij Stichting WereldOuders. Ik kan dit traject van harte aanbevelen!