VDA TALENT PROGRAM – TRAINEE FONDSENWERVING

 

DE ZAKELIJK LEIDERS VAN DE TOEKOMST

Heb jij de ambitie om je te ontwikkelen tot een professionele fondsenwerver en wil jij gedreven organisaties in de culturele, maatschappelijke of zorgsector helpen dromen en ambities te realiseren? Dan is deze vacature iets voor jou! 

VDA signaleert dat non-profitorganisaties veel behoefte hebben aan werknemers die inhoud en ondernemerschap kunnen combineren. Fondsenwervers met een frisse blik op beleid, relatieontwikkeling en (cultureel) ondernemerschap zijn hard nodig. Jonge talenten die de drive hebben om de instelling waarvoor zij werken financieel sterker te maken. Het VDA Talent Program dient als waardevolle springplank voor jonge zakelijke talenten, met een passie voor culturele, maatschappelijke en/of zorgprojecten.

PROFIEL EN PERSPECTIEF

Met deze vacature roept VDA net afgestudeerde kandidaten op om zich aan te melden voor het VDA Talent Program dat op 1 april en 1 oktober aanstaande weer van start gaat. De talenten hebben passie voor kunst, cultuur, zorg en/of maatschappij en worden enthousiast van het idee dat ze ervaring opdoen in het zakelijk bijdragen aan betekenisvolle projecten mét impact. Onze talenten ervaren allereerst wat het is om de strategie uit te voeren om vervolgens in stappen te leren hoe zij zelf een strategie kunnen ontwikkelen. Ze zijn in staat mensen mee te nemen in hun enthousiasme. Daar zijn specifieke competenties en vaardigheden voor nodig, waar de adviseurs van VDA de talenten op selecteren en voor opleiden.

De potentiële Talents Allround Fundraising:

  • Afgestudeerden en studenten die op het punt staan hun bachelor- of masteropleiding op hbo- of wo-niveau af te ronden en/of de young professional die een carrière switch wil maken;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk (!);
  • Groot verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen;
  • Sociaal sterk, diplomatiek en mét overtuigingskracht;
  • Affiniteit met kunst, cultuur, gezondheidszorg of goede doelen;
  • ‘Doener met brains’: een (aan)jager met flair, commercieel en creatief;
  • In staat om mensen mee te kunnen nemen in hun enthousiasme;
  • Een zelfstandige werker, proactief met een hands- on mentaliteit;
  • Minimaal twaalf maanden als trainee inzetbaar, voor 32 uur per week.
  • Je kunt reageren tot uiterlijk 1 maart (april editie) en 1 september (oktober editie)

OPBOUW PROGRAMMA

Talenten die door VDA zijn geselecteerd, mogen deelnemen aan het programma. De deelnemende talenten ontvangen een overzicht van deelnemende opdrachtgevers en kunnen hun voorkeur uitspreken. In december/januari worden de talenten vervolgens aan de opdrachtgevers voorgesteld. Zodra een match tot stand is gekomen, krijgt een talent een trainee-overeenkomst aangeboden door de betreffende opdrachtgever. Daarna doorlopen de talenten in februari samen een trainingsprogramma bij VDA en worden klaargestoomd voor hun rol als trainee bij de opdrachtgever. Deze fase van het programma bestaat uit een reeks van relevante trainingen en workshops én een deel uit zelfstudie. De trainingen worden verzorgd door de adviseurs van VDA. Deze maand wordt tevens gebruikt om de opdrachtgever goed te leren kennen. Na een maand beginnen de talenten met de benodigde vaardigheden aan hun traineeship op locatie bij de opdrachtgever. Deze periode duurt dan nog elf maanden. Tijdens deze periode vinden negen coaching sessies van twee uur plaats met een adviseur van VDA. Tijdens deze sessies wordt ingegaan op hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast worden alle talenten (ook uit eerdere edities) twee keer per jaar uitgenodigd voor de VDA Talent Club netwerkborrel, een essentiële netwerkbijeenkomst voor startende fondsenwervers. Een talent ontvangt maandelijks een basissalaris exclusief reiskosten van de opdrachtgever op basis van 32 uur per week.

DEELNEMENDE ORGANISATIES

In voorgaande edities deden onder meer de volgende opdrachtgevers mee: Paradiso, Haags Historisch Museum, Amsterdam Museum, Luther Museum, Podium Fluor, Bibliotheek Rijn en Venen, Mensen Maken Amsterdam, Vereniging De Zaansche Molen, Prinsengrachtconcert, Kasteel Sypesteyn, Stichting Wereldouders, Geofort, Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming Beverwijk, Zaans Museum, This is Mama, 24classics.com, Concertlab, Amare, Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Bibliotheek Deventer en Vereniging De Zaansche Molen.

Vanaf een paar maanden voor de start van de nieuwe edities op 1 april en 1 oktober zullen wij weer de eerste gesprekken voeren met nieuwe Opdrachtgevers en potentiële trainees.  Wil je deelnemen? Reageer dan snel en stuur je CV en motivatiebrief naar Lilian van Wijngaarden, [email protected]. Meer informatie is te verkrijgen via tel.: 020 530 40 30.

Acquisitie naar aanleiding van vacatures wordt niet op prijs gesteld!

Maak kennis met onze trainee’s:

Eline Veldman, trainee bij Sant’Egidio

Bregje Jansen, trainee bij Vereniging De Zaansche Molen (Wereld van Windmolens)

Rens Bleijenberg, trainee bij Bibliotheek Deventer

Ninah Montesant, trainee bij Stichting WereldOuders

Marita Bon, trainee bij Stichting WereldOuders

Circe de Bruin, trainee bij Mensen Maken Amsterdam

Maartje Valk, trainee bij VDA en Prinsengrachtconcert

Onze opdrachtgevers:

Eefke van Nuenen, Mensen Maken Amsterdam

Lara Schwarz, Amsterdam Museum

Joris van Gerven, Sant’Egidio (Mozes & Aäronkerk)

Alice van Diepen, Bibliotheek Deventer