Lara Tanke

Projectmanager

Al vanaf jonge leeftijd was Lara geïnteresseerd in de beweegredenen van mensen. Dit leidde tot de aanmelding voor de bacheloropleiding Fashion & Branding, waar ze deze fascinatie inzette om merken te bouwen rondom innovatieve concepten. Vaak koos ze voor doelgroepen die (commercieel) nog te vaak over het hoofd worden gezien. Na deze bachelor was ze nog lang niet uitgeleerd, dus besloot ze de master Arts, Culture & Society te volgen aan de Erasmus Universiteit. Hier dook ze verder in haar passie voor kunst, maar dan wel vanuit vogelperspectief: ze keek naar de kunstwereld om patronen te ontdekken en bloot te leggen. Voor twee jaar onderzocht ze de presentatie en beoordeling van outsider kunstenaars in hedendaagse musea.

Na haar master ging ze aan de slag als Junior Directeur Communicatie bij Museum Villa Mondriaan, waar ze o.a. ervaring opdeed in het dagelijkse reilen en zeilen van een museum, en de branding. Niet lang daarna werkte ze ruim twee jaar bij Stichting Utopa. Daarnaast is ze al enkele jaren nauw verbonden aan Galerie Atelier Herenplaats in Rotterdam.

Lara gaat een nieuwe uitdaging graag aan en bij Van Dooren Advies hoopt ze zich te ontwikkelen tot een fondsenwerver die projecten van de grond krijgt die een ander geluid (letterlijk én in de breedste zin van het woord) laten horen en de maatschappij en samenleving vooruit helpen.