Merel Meijvogel

Adviseur

In 2018 rondde Merel haar master Geschiedenis van Politiek en Maatschappij af aan de Universiteit Utrecht. Haar interesse in geschiedenis leidde haar tot een stage, en later een baan als projectmanager bij het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Inmiddels is zij naast het traineeship bij VDA verbonden aan 4 en 5 mei als projectleider van publieksprogramma Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet.

De culturele sector wist haar hart te stelen, de muziekwereld in het bijzonder. Het werk als producent en programmamaker maakt het mogelijk om strategie direct te verbinden met implementatie en draagt bij aan een veelzijdige ontwikkeling.

Merel startte met een traineeship middenin de coronacrisis en dat bracht natuurlijk uitdagingen met zich mee. Het is tijdens deze periode niet eerder zo belangrijk geweest om te innoveren en kritisch te kijken hoe we cultuur aanbieden en consumeren. Hoe behouden we een divers en avontuurlijk cultureel klimaat, ook tijdens de coronacrisis? Merel wil bij VDA ontdekken hoe ze zich hiervoor kan inzetten, niet alleen aan de producerende voorzijde, maar ook aan de strategische achterkant. Inmiddels is ze al na enkele maanden traineeship in dienst getreden als projectmanager bij VDA en zal verder worden opgeleid tot volwaardige fondsenwerver.